Politique de remboursement

Retourbeleid

Ons retourbeleid geldt voor koffers, tassen en rugzakken en duurt 30 dagen. Indien er 30 dagen zijn verstreken sinds uw aankoop, kunnen we helaas geen retournering of ruil aanbieden.

Om in aanmerking te komen voor een retourzending, moet uw artikel ongebruikt zijn en zich in dezelfde staat bevinden als waarin u het hebt ontvangen. Daarnaast dient het artikel in de originele verpakking te zitten.

Terugbetalingen (indien van toepassing) Zodra uw retourzending is ontvangen en geïnspecteerd, sturen we u een e-mail om u te laten weten dat we uw geretourneerde artikel hebben ontvangen. We zullen u ook op de hoogte stellen van de goedkeuring of afwijzing van uw terugbetaling. Als uw retourzending wordt goedgekeurd, wordt uw terugbetaling verwerkt en wordt er binnen een bepaald aantal dagen automatisch een tegoed toegepast op uw creditcard of oorspronkelijke betaalmethode.

Te late of ontbrekende terugbetalingen (indien van toepassing) Als u nog geen terugbetaling heeft ontvangen, controleer dan eerst uw bankrekening opnieuw. Neem vervolgens contact op met uw creditcardmaatschappij; het kan enige tijd duren voordat uw terugbetaling officieel is geplaatst. Vervolgens dient u contact op te nemen met uw bank, aangezien er vaak enige verwerkingstijd nodig is voordat een terugbetaling wordt geboekt. Als u dit allemaal heeft gedaan en u heeft uw terugbetaling nog steeds niet ontvangen, neem dan contact met ons op via sales@luggage4u.be

Uitverkoopartikelen (indien van toepassing) Alleen normaal geprijsde artikelen kunnen worden terugbetaald; helaas kunnen uitverkoopartikelen niet worden terugbetaald.

Ruilen (indien van toepassing) We vervangen artikelen alleen als ze defect of beschadigd zijn. Als u hetzelfde artikel moet ruilen, stuur ons dan een e-mail op sales@luggage4u.be en stuur uw artikel naar: Brington Europe NV, Dorp 1,, 2288 Bouwel, Belgium

Geschenken Als het artikel bij aankoop als cadeau is gemarkeerd en rechtstreeks naar u is verzonden, ontvangt u een tegoed voor de waarde van uw retourzending. Zodra het geretourneerde artikel is ontvangen, wordt een cadeaubon naar u verzonden.

Als het artikel niet als cadeau is gemarkeerd bij aankoop, of als de cadeaugever de bestelling naar zichzelf heeft laten verzenden om later aan u te geven, sturen we een terugbetaling naar de geschenkgever en zal hij op de hoogte worden gebracht van uw retourzending.

Verzending Om uw product te retourneren, dient u uw product te verzenden naar: Brington Europe NV, Dorp 1,, 2288 Bouwel, Belgium

U bent verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten voor het retourneren van uw artikel. Verzendkosten worden niet gerestitueerd. Als u een terugbetaling ontvangt, worden de kosten van retourzending in mindering gebracht op uw terugbetaling.

Afhankelijk van waar u woont, kan de tijd die het kan duren voordat uw geruilde product u bereikt, variëren.

Als u een artikel van meer dan € 75 verzendt, kunt u overwegen een traceerbare verzendservice te gebruiken of een verzendverzekering aan te schaffen. We garanderen niet dat we uw geretourneerde artikel zullen ontvangen.

Als u zich zorgen maakt, neem dan contact met ons op via sales@luggage4u.be.